zondag 15 mei 2016

Social Media Moorden

Een paar blogs terug stelde ik mezelf de vraag: is er een verband tussen de opkomst van Social Media en het aantal moorden in Nederland? Ik kwam er gauw genoeg achter dat dit aantal de afgelopen jaren juist gedaald is. Oftewel, stel dat onze vindbaarheid op Social Media ervoor zou kunnen zorgen dat een moord makkelijker te plegen is, dan is dat niet direct te zien aan de cijfers. Ik ben eens verder gaan zoeken en kwam eindeloos veel moordzaken tegen waar Social Media een rol bespeelden. Je kunt je vast nog de 'Facebookmoord' in Nederland nog herinneren, waar 15-jarige Winsie Hau bij haar voordeur werd doodgestoken door een 14-jarige. Zonder dat ik het doorhad, ben ik vandaag, de hele zondag, bezig geweest met het lezen van de meest opmerkelijke verhalen. Deze blog is een greep uit de vele social media moorden die recent zijn gebeurd.

Van married naar single naar dead
Toen de 26-jarige moeder Sarah Richardson (rechts) haar Facebook status van getrouwd naar single veranderde, had ze geen idee dat dit haar fataal zou worden. Destijds woonden zij en haar man Edward (links) niet meer bij elkaar. Het veranderen van Facebook status maakte haar man woedend. Hij sloop haar slaapkamer binnen en stak haar met zo’n kracht dood, dat haar ribben braken. Daarna maakte hij een einde aan zijn leven. 



Gelokt door de dood
Eind vorig jaar zet de vader van 21-jarige Cedric Towe zijn zoon af. Hij zou Kia, een vrouw die hij leerde kennen via Facebook, ontmoeten. Helaas reed zijn vader hem naar zijn dood, want later werd Towe levenloos teruggevonden. Inmiddels blijkt dat Kia helemaal niet bestaat. Het account was fake en waarschijnlijk gebruikt om Towe te lokken. De dader die hem doodschoot is nog onbekend. 



Facebookdood en verderf
De 13-jarige Nicole Lovell (links) ontmoet via Facebook de 18-jarige David Eisenhauer (rechts), waar ze uiteindelijk voor valt. Begin dit jaar verdwijnt Lovell midden in de nacht en drie dagen later wordt haar gedumpte lichaam gevonden. Eisenhauer kidnapt en vermoordt haar om de mond te snoeren over de ongepaste relatie tussen de twee. 



Het onverwacht scherpe broodmes 
Februari dit jaar steekt 23-jarige Terri-Marie Palmer (links) haar 24-jarige vriend Damon Searson (rechts) met een broodmes door zijn borst, onder andere omdat hij teveel tijd besteedde aan het bevrienden van mooie vrouwen op Facebook. Palmer zegt dat het een ongelukje was. De mes was gloednieuw en ze had niet verwacht dat die zo scherp zou zijn. 


Twitter beef
Maart dit jaar schiet de 19-jarige Devin Leggett (links) na een twitter ruzie Jerrold Parker (rechts) dood. Parker zou hebben getweet dat Devin niet kon rappen en na een verhitte ruzie online besluiten de twee inclusief aanhang elkaar op te zoeken. De groepen raken in een gevecht en Parker wordt geraakt door kogels. Hij overlijdt in het ziekenhuis.


Ik schreef eerder over het verband tussen Social Media en moord. Lees het HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten