dinsdag 7 juni 2016

Laat van jezelf geen monster maken



Verbitterd kijk je in de spiegel. Wat is het eigenlijk wat je voelt? Woede? Onzekerheid? Of heb je medelijden met jezelf? Je denkt terug aan het zogenaamd goedbedoelde advies. Slangengif wat je oren vult. Men heeft altijd wel iets te zeggen. De schuine blikken en het gefluister als je langsloopt kun je niet ontwijken. Het gelach galmt in je hart. Je voelt je niet gewenst, minderwaardig, anders dan zij zijn. Het is inderdaad woede wat je voelt. Je hebt de drang om alles kapot te slaan. Te beginnen bij hen die je dit gevoel hebben gegeven.

Wat jij vergeet is dat je de wereld ziet door een instagram filter. Alle berichten, beelden en keuzes zijn van te voren uitgedacht en geselecteerd. Alles is zowat geregisseerd. Boeken, reclame, media, de publieke opinie, iedereen schreeuwt een mening en schetst het perfecte beeld. Je raakt jezelf hierin kwijt. Je gaat twijfelen. Langzaam ga je verharden. Je tegengeluid wordt een woedende brul. Je houding steeds vijandiger. Je verdient dit niet. Zo hoort het niet te zijn. De woede nestelt zich. Destructief en niet te stoppen.

Wat ik je wil meegeven, als je ooit dit gevoel krijgt? Werk hard. Stel doelen op. Daag jezelf uit. Het is belangrijk dat je de juiste dingen prioriteit maakt. Het belangrijk dat je in jezelf gelooft. Behaal je je doel? Vier je successen en koester deze. Sluit je ogen even en geniet van het moment. Laat het succes door je aderen stromen totdat het je hart en hersenen bereikt en vol pompt met energie. Behaal je je doel niet? Durf in de spiegel te kijken. Duw op de zere plaatsen en schud jezelf wakker. Je bent mens. Je kan niet alles goed doen. Huil, veeg je tranen af en begin opnieuw.

Voed jezelf niet met wat andere vinden. Maak het niet je missie om iedereen tevreden te stellen. Zorg ervoor dat jij zelf happy bent met wat je doet. Laat van jezelf geen monster maken.

Liefs,
Sihem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten