zondag 5 juni 2016

Welk type horror kijker ben jij?


De ene kijkt muisstil naar het scherm en wil graag niet uit zijn trance gehaald worden, anderen blèren bij elke plottwist de boel bij elkaar. Je hebt verschillende soorten filmkijkers, maar de genre horror heeft me toch bijzondere exemplaren. Laat me je de verschillende type voorleggen.


HELL NO
Je bent het type die ’s nachts niet naar het toilet durft te gaan, bang dat een klauw je bij je enkel vastgrijpt als je het bed uit stapt. Degene die zich veiliger voelt als het deken tot aan de kin reikt. Getraumatiseerd voor het leven, val je direct flauw als iemand voorstelt om een horror film op te zetten. 

The ‘Where is the food at?’
Wanneer iedereen geniet van het moment dat het slachtoffer in grote problemen raakt, loop jij zogenaamd naar de koelkast. Jij bent degene die het moment verpest door luidt te roepen of iemand nog iets wilt drinken. Je doet dit allemaal heel nonchalant, maar we weten dat je de gore scènes gewoon ontwijkt.

De bange plotvolger
Jij gooit verschrikt je popcorn in de lucht bij de meest voor de hand liggende schrik scènes. Het type dat stoer zegt om een horror te gaan kijken, maar uiteindelijk de helft van de film achter een kussen schuilt. Intussen moeten je vrienden gedetailleerd vertellen wat er op het scherm gebeurt, want je wilt het plot wel snappen als je straks weer het minder enge deel meekijkt.


Uitdager
Wanneer je vrienden zich afvragen welke film ze moeten opzetten, vind jij wel een manier om ze te overtuigen een horror te kijken. De meest bloederige het liefst. Intussen ben je meer bezig met voorspellen wat er gaat gebeuren. Of je gooit onverwacht kussens naar je vrienden. Daadwerkelijk genieten van de film? Not really.

De schone slaapster
Je zit constant op je telefoon en het licht van het scherm ergert ons. We weten het. Horror is absoluut niet iets waar je wakker van ligt. Je vindt het niet eng en het prikkelt je niet. Sterker nog, je hebt de eerste helft van de film geprobeerd wakker te blijven, maar geeft halverwege toe aan je slaap. We hebben geen last meer van je, totdat je per ongeluk van de bank rolt en ons een hartverzakking bezorgt. 

The crazy one
Eigenlijk wil je zelf in een horror film spelen, het liefst de psychopaat. We kunnen je niet aanspreken tijdens het kijken, want je bent helemaal verzonken in de film. Voor nu moet je je verborgen lusten botvieren met het kijken naar de film, totdat je doorbreekt als auteur.

Heb jij ooit te maken gehad met een andere type? Of mis ik jouw type? Laat me dit weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten